Inschrijving

Als je mee wilt doen, moet je aanmelden en het inschrijfgeld betalen voor de start van het toernooi. Dit kan tot 15 minuten voor het begin van de eerste wedstrijd .Op 20 november 2022 0m 17:00 uur is de aftrap van de eerste wedstrijd Qatar – Equador. Is het inschrijfgeld niet ontvangen, dan kun je niet meer mee doen. Het inschrijfgeld is    € 7,50; van het inschrijfgeld gaat € 2,50 naar de club en € 5,00 in de prijzenpot.

Het inschrijfgeld kan betaald worden via onderstaande  iDEAL-koppeling.

Let op: pas wanneer het inschrijfgeld is betaald, ben je definitief  ingeschreven voor de pool!

Bij de inschrijving hoef je alleen een inlognaam op te geven waaronder je mee wil spelen en een geldig e-mailadres. Via dit adres zullen we je op de hoogte stellen van een eventuele prijs, zorg er dus voor dat het een geldig adres is. Wanneer je je wachtwoord kwijt bent, kan je te allen tijde een nieuw wachtwoord opvragen bij de webmaster, of zelf een nieuwe genereren. Je persoonlijke gegevens worden na afloop van het toernooi vernietigd en worden op geen enkele wijze voor andere doeleinden dan voor deze pool gebruikt en worden ook niet ter beschikking gesteld aan derden. Je kan zo vaak mee spelen als je wilt.

De voorspellingen

Voorspel de eindstand van alle wedstrijden die tijdens het toernooi worden gespeeld. Dit kan tot een kwartier (15 minuten) voor de start van de wedstrijd. Zo heb je dus de mogelijkheid om tijdens het toernooi je voorspellingen bij te sturen als je merkt dat je sommige teams toch verkeerd had ingeschat, of bijvoorbeeld omdat de gedoodverfde winnaar het ineens zonder hun wereldspits moet doen.
De tijd op de server is bindend. Hierover is geen discussie mogelijk, wees er dus op tijd bij als je je scores nog wil wijzigen.

Zoals je hebt gezien, zijn de teams in de knock-out fase nog niet ingevuld. Wanneer de teams bekend zijn, worden ze op de site gezet. En ook voor deze wedstrijden geldt dat je tot 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd je score kan bijwerken. Maar als je een grote gok wil wagen, dan mag je ze natuurlijk ook meteen bij de start van het toernooi invoeren. Je kunt de standen altijd nog wijzigen.

De bonusvragen

Tijdens het toernooi zijn extra punten te verdienen via de bonusvragen. Dit zijn open vragen (“in de welke minuut valt het eerste doelpunt?”) die je een kwartier voor de betreffende wedstrijd moet hebben beantwoord. Bij de vraag staat de datum vermeld en het aantal punten dat je kan verdienen. Bij bonusvragen krijgt de deelnemer die het dichtst bij het antwoord zit, de punten.

De puntentelling

Bij de bepaling van de puntentelling wordt in de voorrondes gekeken naar de uitslag na afloop van de wedstrijd. Vanaf de knock-out fase (na de poulewedstrijden) wordt ook een eventuele verlenging meegenomen. Doelpunten in een strafschoppenserie worden niet meegenomen bij de bepaling van de puntentelling.
Je krijgt punten wanneer je de juiste winnaar aanwijst of correct hebt voorspelt dat het een gelijkspel wordt. Dit wordt de toto-uitslag genoemd. Als je ook de exacte eindstand weet te raden, krijg je de punten voor juiste uitslag. Als je het aantal doelpunten van een van beide teams goed hebt, dan krijg je de goalbonus opgeteld bij de punten. Ook wanneer je niet de wedstrijduitslag goed had (bv. wedstrijd eindigt in 1-1 en jij had 0-1 voorspeld, je krijgt dan 1 punten bonus).
De laatste score-optie is de goalverschilbonus: als je de juiste winnaar voorspelt zonder de juiste uitslag te raden, maar wel het doelpuntenverschil correct hebt, dan krijg je 1 punten extra (bv. wedstrijd eindigt in 2-0 en jij had 3-1 voorspeld).

  punten
juiste toto-uitslag 2
juiste uitslag 4
goalbonus 1
goalverschilbonus 1
bonusvraag
 • poulefase        5 (3x)
 • halve finales  10 (2x)
 • (troost)finale 15 (2x)

Aan de linkerzijde van het scherm zie je de top 5 van spelers die meespelen. Als je de complete stand wil zien, moet je naar de menu optie stand gaan.

De joker

Elke speler heeft tijdens het toernooi de beschikking over 1 joker. Met deze joker kan je het aantal punten voor een zelfgekozen wedstrijd vermenigvuldigen met 2. Je kan de joker inzetten voor elke wedstrijd die je wil, zolang je voor deze wedstrijd nog de mogelijkheid hebt om de score bij te werken. De joker wordt actief als de voorspellingstermijn voor de wedstrijd is verlopen, een geactiveerde joker kan niet meer worden verplaatst of opnieuw worden ingezet. Een joker kan niet bij een bonusvraag worden ingezet.

Gelijke stand?

Wanneer meerdere spelers een gelijk aantal punten hebben, dan bepalen onderstaande zaken de volgorde in de stand (belangrijkste bovenaan):

 1. aantal keren juiste uitslag;
 2. aantal keren juiste toto uitslag;
 3. aantal bonusvragen juist beantwoord.

Is de stand dan nog steeds gelijk en eindigen deze spelers bij de winnaars voor de pot, dan beslist de organisatie hoe de pot wordt verdeeld.

Prijzenpot

 • 1e prijs: 50% van de prijzenpot
 • 2e prijs: 30% van de prijzenpot
 • 3e prijs: 20% van de prijzenpot

Organisatie

 • Hedman Vellenga
 • Bauke Pieter Nieuwenhuis

Overige zaken

Bij zaken waarin dit reglement niet voorziet, beslist de organisatie.